Frimenigheden var bange for at kirken blev for spartansk. Martin Nyrops svar: „Jeg vil forsøge at lave et Rum, som er rent og simpelt, men i sin Simpelhed netop fint‟
Alter i brunbejdset fyrretræ med bemalede udskæringer er fremstillet af billedskærer Kresten Bonefeld, der stammede fra Sundeved.
Korset kunne ikke renoveres, men er erstattet af et nyt. Udhæng er malet. Tagrytter er malet. Klokkestabel er renoveret.
Lampen, som har siddet på det gamle jernstøberi i Sønderborg. Den er samme type, som de lamper, som Martin Nyrop var med til at sætte på Sønderborghus.
Fugle temaet findes også i kirkens murværk, hvor der er lavet 20 lejligheder, hvor fuglene kan finde skjul. Her er fire.
„Som ved dit alter den kvidrende fugl und i dit tempel din tjener et skjul‟ Salmebogen 411: Hyggelig rolig. Grundtvig.
Med temaet „fugle‟, så hentyder Martin Nyrop til at vi kan finde skjul hos Gud og skjul fra den tyske besættelsesmagt.
En rude er skiftet den 22. juli 1909 af glarmester Wolf, som har kvitteret på glasset. Godt vores glarmester Henrik Jensen ikke fik samme ide 🙂
Prædikestol i brunbejdset fyrretræ med bemalede udskæringer. Også lavet af Kresten Bonefeld. Han udførte arbejdet uden vederlag, og denne generøsitet var karakteristisk for de mange, der bidrog.
Kirkebøssen kan stadig benyttes selv om vores kasserer foretrækker et beløb på Mobilepay eller en overførsel. Tak.
Kirken er bygget til 300 personer, men de tyske myndigheder sagde, at trappen til pulpituret var en tomme for smal. Derfor 245.